| Projecten 2016
21965
page-template-default,page,page-id-21965,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Stichting Pani zet zich in voor betere scholing en meer werkgelegenheid voor kinderen en jongvolwassenen in Bangladesh. Op dit moment is er in de omgeving van Rajarhat nog geen weefmachine, waardoor stoffen altijd ver weg moeten worden gekocht. Het project dat Nacht van de Fooi zal financieren, betreft het aanschaffen van weef- en spinmachines. Hier zal onderwijs bij worden geboden, waarbij de vrouwen leren hoe zij stoffen kunnen maken en verkopen op de markt. Dit is een duurzame oplossing die zorgt voor werkgelegenheid en scholing op de lange termijn. Voor meer informatie over Stichting Pani, kijk op www.stichtingpani.nl.

Friends Indeed zet zich in voor kinderen met een fysieke of mentale handicap in India. Door hun handicap worden hun kansen aanzienlijk verkleind. Friends Indeed zette hier daarom een campus op om ruim 1000 gehandicapte kinderen zorg en onderwijs te bieden. Binnen dit project zullen zij met de opbrengst van de Nacht van de Fooi 2016 een tuk-tukreparatiewerkplaats opzetten. Hierdoor kunnen tien gehandicapte kinderen per jaar worden opgeleid tot automonteur en worden zij geholpen aan een baan. Doordat de kinderen ook leren te onderwijzen, is het project duurzaam en worden de kinderen gestimuleerd om zelfvoorzienend te worden. Voor meer informatie over Friends Indeed, kijk op www.friendsindeed.nl.

Stichting SamenScholen werkt in de regio R.A.A.N., de meest kansarme regio van Nicaragua. Hier wonen de inheemse Miskito indianen. Het project dat Nacht van de Fooi zal steunen vindt plaats in het dorpje Esperanza. Hier zal een duurzaam opvangsysteem voor regenwater worden opgebouwd, zodat er ook tijdens de droge maanden schoon drinkwater beschikbaar zal zijn. Op de lokale school zal een eenvoudig, goed reparabel opvangsysteem gebouwd worden, waarbij de bouw tegelijkertijd een cursus zal zijn voor de lokale bevolking. Op deze manier kunnen zij dit opvangsysteem ook zelf bouwen voor hun familie. Voor meer informatie over Stichting SamenScholen, kijk op www.stichtingsamenscholen.org.

Stichting Palm zet zich in in achtergebleven gebieden in India. Dit project vindt plaats in Thalavadi, waar nog nauwelijks toiletten, watervoorzieningen en elektriciteitsaansluitingen zijn. Dit veroorzaakt slechte hygiëne, dysenterie, kindersterfte en veel gevaren voor met name vrouwen en meisjes. Veel meisjes krijgen hierdoor al op vroege leeftijd nierziektes omdat zij zo weinig mogelijk drinken. Ook zorgt het gebrek aan toiletten voor veel andere gevaren, zoals wilde dieren en het lastig worden gevallen door mannen wanneer zij hun behoefte doen in het bos. Met de bijdrage van Nacht van de Fooi zal Stichting Palm in dit gebied 75 toiletten plaatsen. Het onderhoud hiervan zal worden verzorgd met behulp van een Sanitaire Commissie die wordt begeleid door de lokale stichting. Voor meer informatie over Stichting Palm, kijk op www.palmindia.nl.

African Foundation of Wonder zet zich in voor kansarme gezinnen met kinderen in Ghana. Op een duurzame manier strijden zij tegen armoede en zorgen ze ervoor dat er meer kinderen naar school kunnen gaan. Ze bieden de gezinnen een startkapitaal en begeleiding voor het opzetten van een eigen onderneming. Dit zullen kleine bedrijfjes zijn, zoals een voedselbarretje, een winkel of een naaiatelier. Zo helpen zij gezinnen om zelfstandig hun bestaan te kunnen verbeteren. Met behulp van dit project kunnen de gezinnen na een jaar zichzelf voorzien in levensbehoeften. Voor meer informatie over African Foundation of Wonder, kijk op www.africanfoundationofwonder.nl.

Stichting Ray of Light zet zich in voor de empowerment van vrouwen en jeugd in achtergestelde regio’s van Nigeria. Het project dat wij met onze opbrengst willen financieren, vindt plaats in Amaekpu. Op deze plaats worden nog altijd gevaarlijke en ongezonde kerosinelampen gebruikt om de nachtelijke markt te verlichten. Het project zal daarom tien op zonne-energiewerkende lampen aanleggen voor deze markt. De economie in dit dorp kan zo op een gezonde en veilige manier in stand gehouden worden. Ook kan de economie zelfs verbeteren, doordat de markt omringende dorpen zal aantrekken. Voor meer informatie over Stichting Ray of Light, kijk op www.therayoflightfoundation.org.