Nacht van de Fooi | Landelijk Bestuur
18859
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18859,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Organisatie

Stichting Nacht van de Fooi bestaat uit een Landelijk Bestuur en een Stedelijk Bestuur in iedere deelnemende stad die op vrijwillige basis samenwerken voor de Nacht van de Fooi.

 

Omdat de Nacht van de Fooi al een aantal jaar in meerdere steden wordt georganiseerd, is besloten dat er ook ieder jaar een Landelijk Bestuur wordt gevormd. Momenteel wordt deze in Utrecht gevormd. Het Landelijk Bestuur bestaat uit negen bestuursleden: een voorzitter, een penningmeester, een secretaris, een PR-Media, twee PR-Acquisities en drie stedencoördinatoren. Het Landelijk Bestuur bewaakt het concept van de Nacht van de Fooi en heeft voornamelijk een coördinerende taak.

 

De Stedelijke Besturen werken op lokaal niveau en dienen er voor te zorgen dat de Nacht van de Fooi in de betreffende stad een succes wordt. Zij houden zich voornamelijk bezig met het werven van horecagelegenheden, promotie en het organiseren van activiteiten.

 

Onderaan deze pagina staan de namen en foto’s van alle bestuursleden van Nacht van de Fooi 2019.

Geschiedenis

Het initiatief voor ‘de Nacht’ is in 2005 ontstaan. De Groningse studente Wies Maas wilde graag meer aandacht vragen voor ontwikkelingssamenwerking en tegelijkertijd mensen in ontwikkelingslanden een helpende hand toesteken. Met de Nacht van de Fooi was een ideale combinatie geboren: verantwoord uitgaan voor het goede doel en een dag die in het teken staat van ontwikkelingssamenwerking. Door middel van ludieke acties in verschillende steden werd aandacht gevraagd voor ontwikkelingshulp. Het geld dat tijdens deze acties werd opgehaald, werd gebruikt om ontwikkelingsprojecten te financieren. ‘De Nacht’ groeide uit tot een begrip in Groningen en veroverde langzaam ook de rest van Nederland. Het aantal steden dat ieder jaar meedeed bleef stijgen, waardoor ook het totaalbedrag aan ingezamelde fooien ieder jaar toenam. In 2005 werd er 8.000 euro opgehaald. In 2008 werd, na de verdubbeling van Impulsis, een recordbedrag van 110.000 euro opgehaald.

Doelstellingen 2019-2020
  • Het ophalen van minimaal €28.000 voor verdubbeling door onze partner Wilde Ganzen
  • Het vergroten van de naamsbekendheid van Nacht van de Fooi.
  • Creëren van meer continuïteit van de stichting als geheel.
  • Het organiseren van Nacht van de Fooi in elf steden.

 

Natuurlijk zullen ook de doelen van vorig jaar in acht worden genomen. Belangrijk dit jaar is dat wij ons blijven focussen op het gebruik van sociale en traditionele media. Tegenwoordig is de sociale media steeds prominenter aanwezig in onze samenleving waardoor wij ons op dat gebied constant zullen moeten blijven ontwikkelen. Naast een goede voorbereiding is de promotie op de dag zelf en kort daarvoor een belangrijk punt dit jaar. Ten slotte is er een meerjarenplan opgesteld. Eerdere jaren waren maar ook dit jaar gaan we beginnen met de doelstellingen uit dit plan te verwezenlijken en een goede basis leggen voor de jaren die daarop volgen (2018-2022).

Landelijk Bestuur 2019 - 2020

IMG_3318

Voorzitter: Pascalle Doorenbos | voorzitter@nvdf.nl
Secretaris: Willemijn van de Pavoordt | secretaris@nvdf.nl
Penningmeester: Emma Buscher  | penningmeester@nvdf.nl
PR-Media: Mirre Agterhuis | pr-media@nvdf.nl
PR-Acquisitie: Lotte Stroeks | pr-acquisitie@nvdf.nl
PR-Acquisitie: Sophie Hoestra pr-acquisitie@nvdf.nl
Stedencoördinator 1: Lois Warmelink| stedenco1@nvdf.nl
Stedencoördinator 2: Bente Poelmann | stedenco2@nvdf.nl

Pascalle Doorenbos

Functie: Voorzitter

Leeftijd: 20

Opleiding: Communicatie en Organisatie

Willemijn van de Pavoordt

Functie: Secretaris

Leeftijd: 21

Opleiding: Human Resource Management

Emma Buscher

Functie: Penningmeester

Leeftijd: 20

Opleiding: Economics & Business Economics

Mirre Agterhuis

Functie: PR-Media

Leeftijd: 20

Opleiding: International Business and Management Studies

Lotte Stroeks

Functie: PR-Acquisitie

Leeftijd: 19

Opleiding: Liberal Arts & Sciences 

Sophie Hoestra

Functie: PR-Acquisitie

Leeftijd: 20

Opleiding: Rechtsgeleerdheid

Lois Warmelink

Functie: Stedencoördinator

Leeftijd: 19

Opleiding: Bestuurs- en Organisatiewetenschap

Bente Poelmann

Functie: Stedencoördinator

Leeftijd: 20

Opleiding: College of Pharmaceutical Sciences