| Projecten 2018
23139
page-template-default,page,page-id-23139,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Stichting Tomoka Support

Een Glaasje Water Alsjeblieft van Stichting Tomoka Support. Deze Stichting steunt al 7 jaar een klein dorpje in het Zuidwesten van Togo. De bevolking leeft daar in extreme armoede en water is van levensbelang. Met de steun van Stichting Wilde Ganzen en Nacht van de Fooi zullen 3 waterputten worden gefinancierd. Meer waterputten betekent minder zieke kinderen, minder schoolverzuim en meer mogelijkheden tot het verbeteren van de eigen voedelvoorzieningen.

 

Voor meer informative over dit project of Stichting Tomoka Support kunt www.stichtingtomokasupport.org bezoeken.

Stichting PIT

Special Youngsters Vocational Training van Stichting PIT. Op dit moment worden mensen met een verstandelijke beperking in Kenia niet geaccepteerd in de maatschappij. Ze worden zelfs verstopt in huis. Stichting PIT is op dit moment werkzaam op 15 scholen voor verstandelijk beperkte leerlingen in Kenia. Het doel van dit project is om deze leerlingen op te leiden tot assistent timmerman of naaister met behulp van o.a. het financieren van naaimachines, naalden, stof, zaagmachines, schaven, opleidingskosten etc. Door verstandelijke beperkte kinderen op te leiden krijgen ze de mogelijkheid om deel te nemen aan het leven in Kenia en onderdeel van de maatschappij te zijn.

 

Voor meer informatie over dit project of Stichting PIT kunt u kijken op www.pitschinnen.nl.

Stichting Adamfo 

Toekomst Straatmeisjes Ghana van Stichting Adamfo Ghana. In Kumasi leven ongeveer 20.000 kinderen op straat. De gelinkte partner in Ghana, het Street Children Project, helpt straatkinderen door hen te stimuleren om weer naar school te gaan of een beroepstraining te doen. In het centrum waar de straatmeisjes geholpen worden krijgen ze voedsel, kleding en zorg, en worden ze binnen twee jaar opgeleid tot kledingmaaksters. Om succesvol van start te kunnen gaan willen we hen van een starterspakket voorzien (naaimachine, materialen, strijkijzer, etc.). Op deze manier willen we vijftien jonge meisjes in staat stellen om succesvol als kledingmaakster aan het werk te gaan zodat ze een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen in de toekomst!

 

Voor meer informatie over dit project of Stichting Adamfo Ghana kunt u kijken op www.adamfoghana.com.  

Stichting Vlok

Sanitaire Voorzieningen & Solair Power Opleidingen in Lombok van Stichting Vlok. Elektriciteit blijft een zwak punt op de vele eilanden die Indonesië kent. Het eerste doel van Stichting Vlok is dan ook om de armen op het eiland Lombok die verstoken zijn van stroom en drinkwater vooruit te helpen door het installeren van zonnepanelen. Hiervoor zullen verschillende mannen worden opgeleid tot eenvoudige lassers/constructeurs in de Solair Power opleiding. Daarnaast zal in de buurt van Teloke de bouw van 4 toiletten met douchegelegenheid in een meisjesinternaat gefinancierd worden. Het doel is om deze jonge meisjes van betere sanitaire middelen te voorzien zodat zij op een menswaardige wijze naar het toilet kunnen.

 

Voor meer informatie over dit project of Stichting Vlok kunt u kijken op www.stichtingvlok.nl.

Stichting Rhiza

De Medische Mobiele Kliniek van Stichting Rhiza. Jukwa Mfuom is een dorp in Ghana met ongeveer 10.000 inwoners ver van de grote stad met weinig tot geen voorzieningen. De medische kliniek gaat daar verandering in brengen. Directe medische hulp en voorlicht voor vrouwen, jongeren en kinderen gaat namelijk een wereld van verschil maken voor de inwoners voor zowel op korte termijn als op de lange termijn. Door samenwerking met de lokale bevolking, overhead, het bedrijsfleven en de implementatie van de Rhiza Cycle zijn de mensen van Jukwa Mfuom weer een stap dichterbij een zelfredzaam bestaan.

 

Voor informatie over dit project of Stichting Rhiza kunt u kijken op www.rhiza.nl.

Stichting ASAP

Seksuele Gezondheid en Hygiëne van Stichting ASAP. Seksuele opvoeding is nog steeds een groot taboe in Burkine Faso. Daarnaast hebben vrouwen nog steeds geen toegang tot hygiënische bescherming voor tijdens de menstruatie. Naast slechte hygiëne zorgt de slechte voorlichting ook nog voor veel tienerzwangerschappen. Stichting ASAP gaat hier verandering in brengen door seksuele- en hygiënische opvoeding te gaan geven aan vrouwen en deze meisjes daarnaast te gaan voorzien van wasbaar maandverband. We hopen met de opbrengst van de Nacht van de Fooi 750 kits te kunnen gaan uitdelen.

 

Voor meer information over dit project of Stichting ASAP kunt u kijken of www.asap-foundation.org.