| Projecten 2019
22246
page-template-default,page,page-id-22246,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Projecten Nacht van de Fooi 2019

Dit jaar zullen er 4 kleinschalige en duurzame projecten gesteund worden door de Nacht van de Fooi. In samenwerking met Wilde Ganzen is er een selectie gemaakt van een aantal projecten, daaruit zijn de vier projecten gekozen. Tijdens de selectie is er gekeken naar diversiteit, zowel geografisch als inhoudelijk, en variëteit in doelgroep. Hieronder staat de informatie over de geselecteerde projecten en een link naar de website!

Stichting Weebale Foundation

 

Net als een druppel water een rimpeling teweeg kan brengen, zo kan de actie van een individu grote gevolgen hebben. Stichting Weebale levert een blijvende bijdrage aan de ontwikkeling van lokale gemeenschappen op met name het Afrikaanse continent. Zij voert ontwikkelingsprojecten uit op het gebied van water en sanitair, scholing en werkgelegenheid en educatie ter preventie van malaria en sexueel overdraagbare aandoeningen, zoals HIV/AIDS. In het Buikwe district, Oeganda liggen twee dorpen rondom KunguMaddudur. Het doel is om dit gebied te voorzien van schoon drinkwater, op een afstand die goed te belopen is zodat kinderen naar school kunnen en vrouwen tijd besparen voor ander werk. Door het schone drinkwater zullen minder mensen ziek worden. Om schoon drinkwater te realiseren voor de dorpen rondom KunguMaddudu vormen de communities hun eigen WASH comités. Zij zullen verantwoordelijkheid nemen voor het onderhoud en voortbestaan van de pompen. Er wordt geboord naar water en samen met de lokale bevolking wordt de projectplaats klaar gemaakt, 3 handpompen worden geplaatst en afgewerkt in 3 verschillende dorpen.

 

Voor meer informatie kunt u naar: de website van Weebale

 

 Stichting ZOM 

 

De Stichting ZOM (Zevenaar Ontmoet Medemensen) is een kleine Stichting die zich ruim 25 jaar inzet voor de ondersteuning van sociale projecten in derde wereldlanden. Samen met onze plaatselijke partners proberen we de leefomstandigheden te verbeteren ongeacht religie, ras of geaardheid. Met de bouw van een waterput, een waterleiding en een groentetuin willen we de leerlingen van de St. Vincent Secondary Senior School en de bewoners van Jalan Bang, een klein dorpje in de gemeente Brikama, voorzien van schoon drinkwater. Dit gebeurt met een waterput die gebouwd wordt met duurzame materialen en tevens voorzien van een waterreservoir, zodat er stromend water is naar o.a. de toiletten en de groentetuin. Het water wordt met een elektrische pomp naar het reservoir gepompt door gebruik te maken van zonnepanelen. Verder is er voor het dagelijks gebruik een speciale handpomp.

 

Voor meer informatie kunt u naar: de website van ZOM

 

Stichting Nieuwe Generatie Brasil

 

Een lichtpunt in een gebroken wereld voor kansarme kinderen in Brazilië. Stichting Nieuwe Generatie Brasil is een Nederlandse organisatie die zich richt op het bieden van een betere toekomst aan kansarme kinderen in Brazilië. Wij geloven dat ieder kind een eerlijke kans verdient. Wij stoppen niet bij ‘overleven’, maar willen de kinderen/jongeren helpen zich te ontwikkelen naar een zelfstandige en duurzame toekomst door ze (praktisch) onderwijs te geven, waarmee ze later in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. De Nacht van de Fooi en Wilde Ganzen dragen bij aan het project ‘Pluk de Zon’. Met het project ‘Pluk de Zon’ voorzien wij in onze eigen energie behoefte en zijn wij niet alleen in staat om de exploitatiekosten van de vakschool duurzaam te verlagen maar kunnen wij met de vrijgekomen middelen ook extra opvangplaatsen creëren.

 

Voor meer informatie kunt u naar: de website van Nieuwe Generatie Basil

 

Stichting Khuska – Kapoena in Ontwikkeling 

 

Stichting Khuska fungeert momenteel voornamelijk als de Nederlandse fondsenwerver van Gulf Christian Services (GCS) in Papoea Nieuw Guinea. Om precies te zijn in de afgelegen jungle dorpjes Kapuna en Kikori. In december 2015 zijn Wijnand en Elize Mulder, twee van de oprichters van de stichting, samen met hun dochtertjes Vika en Lova verhuisd naar Kapuna. Elize is hier werkzaam als arts, en Wijnand houdt zich bezig met allerlei zaken waaronder bijvoorbeeld logistiek, ontwikkeling en projectmanagement. Het Kapuna-ziekenhuis ligt diep verborgen in de oerwoudmoerassen van Papoea-Nieuw-Guinea. Aan de oevers van de met krokodillen besmette rivier de Wame, een zijrivier van de machtige Purari-rivier, zijn Kapuna (en het Kikori-ziekenhuis aan de Kikori-rivier) de enige ziekenhuizen binnen peddelafstand voor de 30.000 bevolking van het district. Er zijn drie succesvolle projecten opgestart, waarvan er inmiddels één volledig is afgerond, namelijk de bouw van het nieuwe laboratorium ter bevordering van het ziekenhuis in Kapuna. Het Kapuna ziekenhuis heeft overeenstemming bereikt met Incentive Fund (gesponsord door het Australische ministerie van Buitenlandse Zaken en Handel) om hun volledige gezondheidscentrum te herbouwen. Er is een maximumbedrag dat de subsidie zou kunnen financieren en dit is toegewezen aan de herbouw van het Kapuna-ziekenhuis. Op de locatie van de huidige markt zal een nieuwe kinderafdeling worden gebouwd. Daarom moet de huidige markt worden verplaatst. De projectactiviteiten bestaan uit de bouw van een overdekte marktplaats: fundering, vloer, muren en deuren.

 

Voor meer informatie kunt u naar: de website van Khuska