| Projecten 2020
23261
page-template-default,page,page-id-23261,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

KINDEREN VAN UGANDA – Kibinge, Uganda

 

Het district Kibinge in Uganda is een arme plattelandsregio bestaande uit zestien dorpen. Er zijn nauwelijks voorzieningen aanwezig. Ongeveer 90% van de bevolking heeft een (vaak schaars) bestaan in de landbouw op kleine familiebedrijven met koffie en bananen.

 

Op de scholen in Kibinge, waar les wordt gegeven aan ongeveer 5.000 kinderen in basis- en voortgezet onderwijs, vormt gebrek aan hygiëne een groot probleem. Vele meisjes gaan niet naar school tijdens hun menstruatieperiode, omdat ze geen maandverband kunnen betalen en de was mogelijkheden op school ontbreken. Dit zorgt voor achterstanden en uitval op school en verkleint de ontwikkelingsmogelijkheden van deze meisjes.

 

In samenwerking met Stichting Kinderen van Uganda, wil Nacht van de Fooi twee aparte wasruimtes, inclusief toilet, stromend water en een watertank bouwen, duurzaam maandverband verstrekken en de meisjes/vrouwen, jongens en hun ouders voorlichting geven over persoonlijke hygiëne en genderverschillen.

 

ZWO – Peélé, Burkina Faso

 

De inwoners van het dorp Peélé, op 45 km ten zuiden van Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso, hebben alleen tijdens en direct na de regentijd toegang tot water vanuit een doodlopende rivierarm. Als er in de rivierarm geen water staat, moeten ze zo’n 4 km lopen voor water. De gebrekkige toegang tot water beperkt ook de landbouwmogelijkheden en daarmee de ontwikkeling van economische activiteiten.

 

Nacht van de Fooi en Wilde Ganzen gaan zich samen met Commissie ZWO sterk maken voor de volgende activiteiten:

 

1. Aanleg waterpomp op zonne-energie met een waterreservoir.
2. Installatie druppelirrigatiesysteem voor een tuinbouwoppervlak van 2000 m2 (inclusief training).
3. Start coöperatieve schapenfokkerij met 10 schapen (inclusief training).

 

Op deze manier worden 40 vrouwen geholpen met economische activiteiten en zorgen we voor schoon drinkwater voor de bevolking van Peélé, gedurende het hele jaar.

 

KINDERHULP – Dominicaanse Republiek

 

Dominicaanse moeders en hun kinderen hebben moeilijke vooruitzichten: een kind in de Dominicaanse Republiek heeft zes keer meer kans om te overlijden vóór de leeftijd van twee dan een kind in de VS; een moeder daar loopt een 30 keer groter risico om te sterven tijdens de bevalling dan een moeder die inde VS bevalt. In 2015 was maar 68,6% van de geboorten bijgewoond door opgeleid personeel.

 

Op het Pater Zegrí Polytechnisch Instituut kunnen leerlingen kiezen voor de opleiding verpleegkunde. De leerlingen hebben behoefte aan oefenmateriaal om beter te leren hoe zij bevallingen kunnen ondersteunen.

 

Nacht van de Fooi gaat in samenwerking met Stichting Kinderhulp & Wilde Ganzen aan de slag om een simulator (mannequin) aan te schaffen voor de kind geboorte. Op deze manier willen wij bijdragen aan een daling van sterfte van kinderen en moeders tijdens de bevalling.

 

BLESSED GENERATION – Nyamira, Kenia

 

De bevolking in Nyamira leeft veelal onder de armoedegrens. Dat maakt de omstandigheden waaronder kinderen leven vaak zwaar. Kinderen met een beperking ervaren dit des te meer. Er zijn geen onderwijsfaciliteiten beschikbaar voor deze groep, waardoor zij zich niet verder kunnen ontwikkelen.

 

Nacht van de Fooi gaat in samenwerking met Blessed Generation kinderen met een beperking helpen. Dit gaan we doen door middel van het bouwen van een leer- en lesruimte op een school in Nyamira, waardoor 45 leerlingen met een beperking toch onderwijs krijgen en ongestoord kunnen leren.