| Projecten 2013
21748
page-template-default,page,page-id-21748,page-child,parent-pageid-23931,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Stichting Mama Alice – Peru

Stichting Mama Alice geeft straatkinderen in Peru een toekomst! Door het geven van verschillende onderwijsactiviteiten krijgen veel kinderen de kans om te leren lezen en schrijven. Met de opbrengst van Nacht van de Fooi zullen 200 kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar aan het einde van het jaar 2013 een voor hun leerjaar goed niveau lezen en schrijven hebben bereikt. Hier zullen de kinderen een mooi diploma voor ontvangen. Al deze activiteiten zullen bijdragen aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden van de kinderen en het ontstaan van een positiever zelfbeeld. Dit vergroot de kans op een beter leven dat zich niet langer op de straten van Peru zal afspelen.

Kijk voor meer informatie op www.mamaalice.com.

The Afri-Can Foundation- Kenia

The Afri-Can Foundation creëert samen met de gemeenschap kansen voor lokale ondernemers. De stichting ondersteunt vrouwen en jongeren om een zelfredzaam leven op te bouwen. Het project GAWU Peanut Butter Factory stelt een groep vrouwen in staat om een eigen pindakaasfabriek te bouwen door ze onder andere te voorzien van de juiste machines en materialen. Deze fabriek produceert voedsel en dient als ontmoetingsplek waar de vrouwen kennis en ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen. Dit legt een fundering voor de toekomst van veel vrouwen en hun families!

Kijk voor meer informatie op www.afri-can.nl.

Stichting BOKO Africa Foundation- Senegal

Kindersterfte in de gemeenschappen Guédiawaye en Dakar zijn nog altijd de orde van de dag. Stichting BOKO biedt vrouwen een professioneel opgezette achtdaagse training aan om een voorbeeld- en doorgeefrol te vervullen in hun gemeenschap. Door kennis te verspreiden over hygiëne, goede voeding, vaccinaties en gezondheidsvoorlichting zullen (toekomstige)moeders betere zorg en aandacht kunnen geven aan hun kind. Het trainingsprogramma bestaat uit zowel theoretische als praktische onderdelen waarin de vrouwen zelf aan de slag kunnen gaan met het geleerde. Via terugkomdagen wordt steeds getoetst of zij qua kennis, vaardigheden en motivatie de juiste rol kunnen vervullen en worden zij geholpen (“empowered”) die kennis over te dragen aan de vrouwen in hun eigen gemeenschap. Zo zullen de getrainde rolmodellen het geleerde doorgeven om een barrière op te werpen tegen kindersterfte.

Kijk voor meer informatie op www.bokoafrica.com.

Stichting Sypo Uganda Ltd. – Oeganda

Stichting SYPO strijdt voor vrouwen in de Oegandese samenleving. Door microkredieten te verlenen aan vrouwen in de stedelijke gebieden van Oeganda krijgen zij de kans een onderneming op te zetten of deze uit te breiden. Door verstandig te werken bereikt de organisatie vrouwen die eerder niet konden worden bereikt en dat met kostendekkende leningen. Er is veel vraag naar nieuwe leningen en Stichting SYPO wil dan ook voor oktober 2014 aan 400 vrouwen microkredieten hebben verstrekt. Stichting SYPO zorgt er voor dat deze vrouwen ook mee tellen in de maatschappij!

Kijk voor meer informatie op www.sypo.nl.