| Projecten 2014
21753
page-template-default,page,page-id-21753,page-child,parent-pageid-23931,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Kinderen van Uganda

Kinderen van Uganda (KvU) verbetert het leven van Ugandese straatkinderen, aidswezen en ex-kindsoldaten. Met de ondersteuning van de Nacht van de Fooi kan het project “Food for Children” starten. Met dit project wordt het mogelijk om de kinderen, die nu maar één maaltijd per dag krijgen, te voorzien van voldoende én gevarieerde voeding. Bij drie scholen in Kibinge (zuidwest Uganda) worden schoolfarms aangelegd. Daarnaast worden homefarms aangelegd. Er wordt zo op drie vlakken verbetering geboekt: er is voeding, voorlichting en een verbeterde thuissituatie.Op deze manier proberen wij een einde te maken aan de onacceptabele en schrijnende situatie waarin kinderen ernstig beperkt worden in hun gezondheid, algehele ontwikkeling en leerprestaties.

Kijk voor meer informatie op www.kinderenvanuganda.nl.

CooP-Africa

Nederland fietsland! CooP-Africa (Cycling out of Poverty) opereert in Oost-Afrika en verbetert met fietsen de toegang tot inkomsten, onderwijs en gezondheidszorg. Het project dat de Nacht van de Fooi ondersteunt heet “Bike4Work”. Met dit project willen we de mobiliteit van Keniaanse boeren verbeteren, zodat zij een betere toegang tot de markt hebben. Een fiets op krediet zal de boer in staat stellen om vaker en sneller naar de markt te gaan. Daarnaast kan de fiets zorgen voor een andere bron van inkomsten: de fiets kan bijvoorbeeld gebruikt worden als taxi of het kan verhuurd worden. Het inkomen van de boer is op deze manier minder kwetsbaar voor mislukte oogsten. Zo helpen we de boeren uit de armoede met een fiets, iets waar Nederlanders niet zonder kunnen.

Kijk voor meer informatie op www.coop-africa.org.

Mirre

Stichting Mirre biedt wereldwijd hulp aan hulpbehoevende kinderen via duurzame ontwikkelingsprojecten. Het project “Levend water” biedt schoon drinkwater in tien dorpen in Burkina Faso. In het verleden zijn deze pompen geplaatst, maar helaas zijn ze momenteel buiten werking. Reparaties zullen leiden tot verbeterde hygiëne en leefomstandig-heden. Hierdoor zullen er minder ziektes ontstaan en zich verspreiden. Een groep vrouwen wordt verantwoordelijk gesteld en de gebruikers van de pompen moeten een kleine bijdrage betalen, zodat de pompen in de toekomst wél onderhouden kunnen worden.

Kijk voor meer informatie op www.stichtingsmirre.nl.

EducAlDed

EducAIDed gelooft in de kracht van kennis en onderwijs. Kennis is blijvend en geeft kansen voor een betere toekomst. EducAIDed heeft in het verleden bijgedragen aan de uitbreiding van een Zuid-Afrikaanse school. Om de kwaliteit van het onderwijs op hoog niveau te houden en de groei van de school te bewerkstelligen, gaat de Nacht van de Fooi bijdragen aan trainingen voor het schoolpersoneel. Er zullen onder andere trainingen worden gegeven in EHBO, kinderopvang, management en Netball (dé vrouwensport in Zuid-Afrika).

Kijk voor meer informatie op www.educaided.org.

Niños de Guatemala

Guatemala is een land met veel geweld en armoede. Het is de overtuiging van Niños de Guatemala (NDG) dat onderwijs de beste manier is om dit te veranderen. Zoals Nelson Mandela ooit mooi verwoordde: “Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.” Dit sluit goed aan op de slogan van de Nacht van de Fooi: “Keep the change, change the world.” Het “Training & Development” programma wordt opgezet om een verandering in het onderwijs te realiseren. Er zijn door NDG eerder al twee basisscholen opgericht. Om lokaal management en leiderschap te bevorderen investeert NDG in organisatorische capaciteitsopbouw en professionele ontwikkeling en training van haar werknemers. Het schoolpersoneel krijgt met het “Training & Development” programma de kans om zich verder te ontwikkelen en hiermee de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.

Kijk voor meer informatie op www.ninosdeguatemala.org.

LiveBuild

LiveBuild gelooft erin dat iedereen de kracht heeft om het leven van zichzelf en anderen te verbeteren. Maar zonder een goede basis – zonder schoon drinkwater, zonder sanitaire voorzieningen en zonder te kunnen lezen en schrijven – is dit een bijna onmogelijke uitdaging.En dat is waar LiveBuild om de hoek komt kijken. Samen met dorpen bouwen zij aan de voorzieningen die nodig zijn voor mensen om hun volledig potentieel te bereiken en benutten.

Kijk voor informatie op www.LiveBuild.org.

Accordion Title