| Project 2021
23513
page-template-default,page,page-id-23513,page-child,parent-pageid-23931,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
VERWOESTIJNING TEGENGAAN – Gambibgo Ghana Project – Kandiga, Ghana
Kandiga ligt in de Upper East Region van Ghana. Door de oprukkende woestijn wordt het de bewoners hier erg lastig gemaakt en worden ze teruggedrongen naar het zuiden. Dit project heeft als doel verwoestijning in deze regio tegen te gaan, maar ook fruit te telen en schaduw te creëren door bomen te planten.
In de komende 5 jaar moeten er zo’n 1000 bomen worden geplant in Kandiga. Daarnaast worden vooral vrouwen ingezet voor het planten van de bomen, om emancipatie te bevorderen. Dit is een erg veelzijdig goed doel: niet alleen de 200 vrijwilligers die werkzaam zijn op de plantage zijn hierbij gebaat, maar ook vele anderen door de schaduw, fruitteelt en tegengang van de verwoestijning in de regio.
Het is dus een mooie mix van milieu, voedselzekerheid, vrouwen emancipatie, water en sanitatie! Nacht van de Fooi gaat in samenwerking met Wilde Ganzen dit project ondersteunen, door geld op te halen om het planten van de bomen te faciliteren.